Német nyelvtanulás a Deutsch perfekt

  Német nyelvtanulás a Deutsch perfekt

  Német nyelvtanulás a Deutsch perfekt kiadványokkal

  A magazin hónapról hónapra informatív szövegekkel látja el a németül tanulókat a német, az osztrák és a svájci mindennapok aktuális témáiból válogatva. Az Audio-Trainer hanganyagok és a Gyakorlófüzetek (Übungsheft) további segítséget nyújtanak a német nyelvtudás elmélyítéséhez.

  Az újságírás és a módszertan egyesítése: a Deutsch perfekt folyóirat

  A havonta megjelenő Deutsch perfekt magazin számai folyamatosan új anyagokat kínálnak a sikeres német nyelvtanuláshoz: tájékoztató riportokat, gyakorlati tippeket a németországi élethez és érdekes interjúkat, mindezt kiegészítve német nyelvtani és szómagyarázatokkal, illetve gyakorlatokkal.

   

  Szövegek három nyelvi szinten

  A Deutsch perfektben megjelenő szövegek nyelvi szintjét minden esetben világosan meghatározzuk. Így olvasóink kiválaszthatják a nekik megfelelő szintet. A nyelvi szintek a Közös Európai Referenciakeret szintjeihez igazodnak:

  • Könnyű (A2): alapfokú nyelvtudással rendelkezők számára

  • Közepesen nehéz (B1): középfokú szövegek (nyelvvizsgára, például a Goethe-Zertifikat B1, ösd Zertifikat B1 vagy a Zertifikat Deutsch / telc Deutsch B1 vizsgákra készülők számára ideálisak)

  • Nehéz (B2 és magasabb szintek): haladó német nyelvtanulóknak szánt szövegek
    

  Szómagyarázatok az olvasás megkönnyítéséhez

  A Deutsch perfekt valamennyi száma mintegy 750 szó, kifejezés és szólás magyarázatát tartalmazza. A szómagyarázatokat egyszerű német nyelven fogalmazzuk meg, mindig az adott szöveg nehézségi szintjének megfelelően. A magyarázatok közvetlenül a szövegek mellett találhatók, hogy az olvasó könnyen megtalálja őket. A magyarázatok a szavak hangsúlyozására, többes számára, valamint a regionális vagy országspecifikus eltérésekre is kitérnek. A szómagyarázatok nemcsak a szövegek megértéshez nyújtanak segítséget, hanem a szókincs bővítéséhez is nagyban hozzájárulnak.

   

  A Deutsch perfekt témái

  A Deutsch perfekt több mint 20 szerkesztője, szerzője és tudósítója folyamatos kutatásainak köszönhetően a legjobb témákat biztosíthatja olvasói számára.

  A magazinban színes, változatos írások követik egymást: rövid hírek és hosszabb riportok, érdekes interjúk, izgalmas viták, érvelések és ellenérvelések, utazási tippek, gyakorlati tanácsok a munkavállalással, a tanulással és a mindennapi kommunikációval kapcsolatban. A Deutsch perfektben helyet kap a gazdaság, a karrier, a politika, a kultúra, a szórakozás, a sport, a turizmus, de a teljesen átlagos, német hétköznapok is megjelennek írásainkban. Természetesen Ausztria és Svájc is gyakran felbukkan témáink között.
  Amikor csak lehet, az embereket is megszólaltatjuk: hírességeket és szakértőket éppúgy, mint a „hétköznapi” embereket, akiknek az adott témában különleges mondanivalójuk van. A „Blick von außen“ („Kívülről nézve”) című rendszeres rovatunkban a külföldiek
  szemszögéből mutatjuk be az eseményeket. A Deutsch perfekt segít megérteni olvasóinknak, hogy mi az, ami fontos Németországban, Ausztriában és Svájcban, miről beszélnek, mire vágynak, mitől félnek és miről álmodnak az emberek.

   

  Nyelvtani, szókincs- és szólásgyakorlatok

  A Deutsch perfekt magazinban a németül tanulók havonta mintegy 15 oldalnyi magyarázatot és gyakorlatokat találnak a német nyelvtannal, szókinccsel, stílussal, szólásokkal és más nyelvi jelenségekkel kapcsolatban. A gyakorlatok tartalmilag a kiadvány szövegeihez kapcsolódnak. Ezenkívül párbeszédek, szövegpéldák, szójegyzékek és nyelvi fejtörők is megtalálhatók a magazinban, amelyek további segítséget nyújtanak a német nyelvtanuláshoz.

   

  Német nyelvtanulás nyelvi kártyák segítségével

  A fontos nyelvi információkat − például a szókinccsel vagy szólásokkal kapcsolatban − nyelvi kártyákon gyűjtjük össze olvasóink számára. Ezeken a kártyákon ötletek és példák találhatók a hétköznapi és a munkahelyi kommunikáció megkönnyítéséhez. Az információkat a könnyebb archiválás érdekében kompakt formátumban foglaljuk össze.
   

   

   

  Kiegészítő nyelvtani és szókincsgyakorlatok a Deutsch perfekt Plus kiadványban

  A Deutsch perfekt Plus kiadványban további gyakorlatokat találnak olvasóink. Ezek a füzetek lehetőséget kínálnak a magazin egyes szókincs- és nyelvtani témáinak még intenzíveb begyakorlásához. A kiegészítő gyakorlatokkal a helyesírását, szövegértését és hallás utáni szövegértését is hónapról hónapra javíthatja.
   

   

  A hallás utáni szövegértés fejlesztése a Deutsch perfekt Audio segítségével

  Ha a hallás utáni szövegértését és kiejtését szeretné fejleszteni, erre kiváló lehetőséget nyújt a Deutsch perfekt Audio kiadványunk. CD n vagy letölthető formában több mint egy órányi német hanganyagot bocsátunk rendelkezésére: hallgatásra szánt szövegeket, párbeszédeket és gyakorlatokat. A hanganyag nagy része tartalmilag kapcsolódik a magazinhoz. Ezenkívül minden hónapban egy-egy speciális témával is meglepjük olvasóinkat mindhárom nyelvi szinten.
  A Deutsch perfekt Audio a hallás utáni szövegértésen és a kiejtésen kívül szókincs-, nyelvtani és fonetikai tartalmakat is kínál.
   

   

  Német nyelvtanulás a Deutsch-perfekt- App alkalmazás segítségével

  Fejlessze német nyelvtudását egyszerű és könnyű módon, mobil alkalmazás segítségével: a Deutsch-perfekt- App a Magazin és az Audio-Trainer kombinációja kényelmesen használható alkalmazás formájában.

   

  Fejlessze német nyelvtudását online, a deutsch-perfekt.com weboldalon

  Weboldalunkon válogatást talál a Deutsch perfekt kiadványok szövegeiből, gyakorlataiból és hanganyagaiból. Itt további tartalmakat is kínálunk a német nyelvtanuláshoz. Egyik speciális internetes szolgáltatásunk a szókincsgyakorló oldal, amelyen elmentheti a szövegekben előforduló szavakat, és kartotékszerű elrendezésben gyakorolhatja őket.

  Ki adja ki a Deutsch perfekt magazint?

  A Spotlight Verlag

  A Deutsch perfekt a Spotlight Kiadó magazinja. A médiavállalat 1981 óta ötvözi az újságírást és a nyelvi képzést. A Deutsch perfekt mellett a Spotlight Kiadó gondozásában jelennek meg a következő kiadványok is:

  • Spotlight (angol)

  • Business Spotlight (üzleti angol)

  • ADESSO (olasz)

  • ECOS (spanyol)

  • écoute (francia)
    

  A Deutsch perfekt szerkesztői csapata

  A Deutsch perfekt szerkesztői csapatában hivatásos újságírók és a német mint idegen nyelv („DaF”) tapasztalt szakemberei tevékenykednek szorosan együttműködésben. Szerkesztéségünk újságírói és szerzői neves médiaorgánumoknál dolgoztak vagy dolgoznak, mint például a

  • Die Zeit

  • Süddeutsche Zeitung

  • Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • Berliner Zeitung

  • Westdeutscher Rundfunk

  • Norddeutscher Rundfunk

  • Deutschlandradio

  • Deutsche Welle

  Kollégáink tapasztalatai szavatolják az alapos kutatásokat és a legmagasabb minőségű szövegeket.

  A Deutsch perfekt nyelvi szerkesztőségében dolgozó kollégáink tapasztalatokat szereztek a német nyelvtanfolyamok területén, valamennyi szintjen, belföldön és külföldön egyaránt, így például a következő intézményekben:

  • Goethe Intézet

  • Felnőttképzési központok

  • Egyetemek

  • Magánnyelviskolák

  • Céges nyelvtanfolyamok

  Szerkesztőségünk további munkatársai havonta mintegy 750 (német-német) szómagyarázatot, valamint azokból (egy külön rovat számára) fordításokat készítenek hét különböző nyelvre.
  A Deutsch perfekt Plus (intenzív nyelvtanulók számára) és a Deutsch perfekt im Unterricht (Deutsch perfekt a nyelvoktatásban − tanárok és tanfolyamvezetők számára) című kísérő kiadványokat a Deutsch perfekt megfelelően képzett szakírói gondozzák.

  Szerkesztői csapatunkat további tapasztalt kollégák egészítik ki a képszerkesztés, a dizájn/layout, az illusztrációk, a gyártás, az internet és a hangstúdió területéről.

   

  A Deutsch perfekt olvasói tábora

  A Deutsch perfektet a világ több mint 100 országban olvassák. Olvasóink azok köréből kerülnek ki, akiknek fontos a német nyelv. Sokak számára pusztán azért, mert tanulják és kedvelik a német nyelvet. Egyesek számára azért, mivel szerettük németül beszél, vagy a munkájukhoz szükségük van a német nyelvre, és jobban meg szeretnének felelni az elvárásoknak. Sokan azért érdeklődnek kiadványunk iránt, mivel Németországban, Ausztriában vagy Svájcban szeretnének letelepedni. Ismét mások azért, mert már ott élnek, és folyékonyabban szeretnének társalogni szomszédaikkal vagy kollégáikkal. Így nem csoda, hogy a Deutsch perfekt a Goethe intézetek könyvtáraiban világszerte a Der Spiegel hírmagazin és a Die Zeit hetilap mellett a három legnépszerűbb újság, illetve folyóirat közé tartozik.

   

  A Deutsch perfekt nyelvtanároknak

  A Deutsch perfekt nem csupán az otthoni nyelvtanulás kényelmes eszköze: a magazin, az Audio-Trainer hanganyagok és a gyakorlófüzetek a német nyelvtanfolyamokon is ideális oktatási segédletként használhatók.
  A Deutsch perfekt német nyelvtanfolyamokon és kiegészítő médiumként történő alkalmazásának fő előnyei:

  1. Az újságírók tollából származó, aktuális témákról szóló autentikus magazinszövegek kiváló vitaindítók társadalmi, kulturális és országismereti témákban.

  2. Különböző fajtájú (leíró szövegek, interjúk, egyes szám első személyű elbeszélések, stb.) és terjedelmű szövegek (a rövid hírektől a riportokig) megfelelő arányú keveréke

  3. Három nyelvi szint a Közös Európai Referenciakeret szerint

  4. A nyelvi szintekhez igazodó német nyelvű szómagyarázatok motiválják a nyelvtanulókat, és világszerte használhatóvá teszik a Deutsch perfekt magazint.

  5. A Deutsch perfekt im Unterricht (A Deutsch perfekt a nyelvoktatásban) c. kiadvány ingyenes szolgáltatásokat kínál a nyelvtanároknak: minden hónapban gyakorlatokat és fénymásolható anyagokat küldünk az aktuális kiadás szövegeihez. Azok a tanárok és tanfolyamvezetők, akik számára postai úton küldjük meg a magazint, ezt a szolgáltatásunkat nyomtatott melléklet formájában kapják meg. A digitális kiadvány (e-magazin) előfizetői számára ezeket a mellékleteket letölthető formában tesszük hozzáférhetővé.

  Kérdések és válaszok

  További kérdései vannak? Az alábbiakban megválaszoljuk az olvasóink által feltett legfontosabb kérdéseket.

  A Deutsch perfekt magazint a nagyobb árukínálattal rendelkező újságárusoknál, valamint a pályaudvarokon/repülőtereken található könyvesboltokban vásárolhatja meg. Ha nem találja magazinunkat, érdeklődjön az eladónál! A My Kiosk internetes oldal segítségével az egész Németország területén könnyen megtalálja a magazinunkat árusító legközelebbi üzleteket. A Deutsch perfekt ezenkívül számos más ország újságárusainál is kapható, valamint az interneten is elérhető.
  Előfizetői oldalunkon (Aboshop) kiválaszthatja az Önnek megfelelő előfizetést. Itt az árakat is megtalálja. Az árak tartalmazzák a Németországon belüli szállítási költségeket. Külföldre történő feladás esetén többletdíjat számítunk fel.

  Igen, kiadványunk külföldről is problémamentesen megrendelhető. Az euróban feltüntetett ár a Németországon belüli szállítási költséget tartalmazza. Minden más országba történő feladás esetén további feladási díjat számítunk fel.
  Ha külföldön él, a Deutsch perfekt E-magazin- változata adott esetben megfelelőbb megoldást jelenthet az Ön számára. Előfizetőinknek az első értékesítési napon megküldjük a teljes magazint adatfolyam- és pdf-formátumban, de kiadványunk az ingyenes alkalmazás segítségével is kényelmesen olvasható. Így a postaköltséget is megspórolhatja. Az e-magazin bankkártyával fizethető, vagy közvetlenül megvásárolható a Deutsch-perfekt- App alkalmazáson belüli in-app vásárlással.
  Igen. A kedvezményes árak azonban csak a nyomtatott kiadványszámokra vehetők igénybe. A számla címzettjének diáknak, hallgatónak, polgári szolgálatosnak, szakképzésben részt vevő tanulónak vagy gyakornoknak kell lennie. A megfelelő igazolást (másolat elegendő) e-mailben is elküldheti az olvasószolgálat címére (Leserservice). Igazolás hiányában a normál előfizetési díjat számítjuk fel.
  Az iskolai osztályok előfizetés esetén jelentős külön kedvezményeket kapnak. Bővebb információk a Spotlight Lehrerzimmer („Spotlight Tanári Szoba”) cím alatt olvashatók.
  Az előfizetésével kapcsolatos valamennyi kérdése esetén ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére német vagy angol nyelven. Ha Deutsch perfekt magazint szeretne ajándékozni valakinek, vagy megváltozott a címe, forduljon bátran segítőkész ügyfélszolgálati csapatunkhoz! Elérhetőségeink megtalálhatók a Leserservice (Olvasószolgálat) oldalon.
  Megrendelését az első rendelési időszak elteltét követőn bármikor lemondhatja – pénzvisszafizetési garanciával a kifizetett, de még le nem szállított kiadásokért. Lemondását a Leserservice címre küldheti el.

  Figyelem: Az ajándék-előfizetések egy év után automatikusan lejárnak. Lemondásra nincs szükség!
  A Deutsch perfekt im Unterricht havi melléklet gyakorlási ötleteket és fénymásolható anyagokat biztosít a német mint idegen nyelv (DaF) életszerű oktatásához. A didaktikailag feldolgozott anyagok azonnal felhasználhatók. Témáik mindig az aktuális magazin témájához kapcsolódnak, és elsősorban az A2 - C1 szinteken használhatók fel. Azok a német mint idegen nyelv-tanárok, tanfolyamvezetők és egyéb oktatók, akik előfizettek a Deutsch perfekt magazinra, a nyelvoktatási szolgáltatást ingyenesen megkapják a magazinnal együtt.